Foto: Torgrim Gotland Bakke

 

Det ble som forventet en tøff kamp mot Frøya i seriens tredje og siste møte med bergenserne, denne gangen på deres hjemmebane. Sesongens første kamp mot Frøya gikk til ekstraomganger, mens den andre kampen ble avgjort i 4. periode. Denne kampen ble intet unntak og Frøya hadde overtaket i store deler av kampen.

 

Frøya startet godt og gikk til pause med en 48-41 ledelse etter at Miners trener Lars Gunnar Sønsteby måtte gå i garderoben med to tekniske feil rett før pause. Kaptein Nicolai Østbye måtte dermed tre inn i trenerrollen for resten av kampen da assistent-trener Stein Erik Rotegård var opptatt med en 1.divisjonskamp i Kongsberg denne lørdagen. Etter 3. perioder spilt stod det uavgjort 64-64 og det skulle igjen bli den siste perioden som ble avgjørende. Her skrudde Miners opp intensiteten og vartet opp med storspill de siste fem minuttene av kampen. Etter 5 stopp i forsvar på rad fra Miners og scoringer i andre enden var kampen i realiteten avgjort med 3 minutter igjen av ordinær spilletid. Igjen ble Miners sin sluttspurt for mye for Frøya som tapte 4. periode 33-16 og Miners kunne cruise inn til en solid 97-80 seier.

 

Robert Hubbs ble igjen toppscorer med 30 poeng og skapte mye hodebry for forsvaret til Frøya med sitt ustoppelige mid-range game og atletiske driver til kurven. De norske landslagsspillerne Chris-Ebou Ndow og Aly Hudgins endte begge opp med 17 poeng hver, mens Petar Kutlesic hadde 16 og Max Richardson trolig spilte sin beste kamp i Miners trøya så langt med 14 poeng hvor 12 av disse kom fra trepoengere. Aly spilte også en viktig rolle for at Miners vant retur kampen med sine 14 returer, mens Chris med sine 8 returer og 8 assist var nære sesongens første triple-double.

 

Med Gimles tap mot Bærum på lørdag ligger nå Miners bare en kamp bak serieledederen i kampen om seriegull. Miners håper selvfølgelig på full pott i de resterende kampene før jul.

 

Neste kamp for Miners er førstkommende søndag mot Ammerud, før Asker er gjester i Kongsberghallen til årets siste hjemmekamp torsdag 13. desember.

 

Go Miners!