En kald januarkveld finner vi U17-laget til Kongsberg Miners løpende i trappene ved parkeringshuset til Kongsberg Teknologipark.

– Nå hadde vi ikke trent sammen siden midten av desember, så det var på høy tid å møtes til en økt igjen, sier assisterende trener Anders Engen.

Sammen med trener Henrik Abelvik måtte han tenke i nye baner, for å få til fellestreninger med hele laget.

En motivert og entusiastisk gjeng

I etterkant av trappetreningen kan Engen fortelle at Miners U17-gutter synes å være i god form, til tross for strenge koronatiltak den siste tiden.

U17-guttene til Miners på trappetrening

– Mye tyder på at de alle sammen har vært flinke til å trene selv. Dette er en motivert gjeng, som stadig har spurt oss om det er mulig å få komme og trene i hallen igjen, smiler Engen.

Det var viktig for U17-laget å trene sammen, selv om det måtte bli ute.

Assisterende trener Anders Engen

Den assisterende treneren beskriver en fin og ivrig gjeng som har veldig lyst til å være sammen og trene hardt. På Miners U17 er det godt samhold og bra treningsmoral.

Gleder seg til å kunne spille basket igjen

Kort tid etter utetrening nummer to så langt i år kom gladnyheten om at det åpnes for trening inne for barn og under 20 år igjen.

– Vi har vanligvis lagtrening tre ganger i uka, og nå gleder vi oss alle sammen til å komme i gang igjen med det.

Anders Engen

U17-laget består hovedsakelig av gutter født i 2004, men også noen yngre som har fått lov til å prøve seg. Laget skulle ha vært med i et NM i fjor, som dessverre ble kansellert. Da blir det ekstra viktig å tenke utenfor boksen for å holde motivasjonen på laget oppe.

Basketgutter på langrennsski?

Dersom det skulle bli satt en stopper for innetrening igjen kommer Miners-laget til å gjenoppta utetreningen.

– Kanskje vi må ta med gutta på langrennsski? Det var faktisk litt stemning for det her. I disse tider er det viktig at vi tenker alternativt og beholder folk i aktivitet. Basket på utebane kan selvfølgelig også være aktuelt, men da bør det være litt mindre snø ute, planlegger Anders.

John Luka Zander, Thomas Brath og Timonas Miliauskas.
John Luka Zander, Thomas Brath og Timonas Miliauskas.