Etter en god kamp i Tromsø forrige helg er Miners-gutta klare for to toppoppgjør i Bergen denne helgen. Tromsø med to nye importspillere ble som forventet en tøff motstander, og kampen var ikke avgjort før i siste periode. Her fikk vi gode bidrag fra flere spillere og fikk vist noe av potensialet som bor i dette laget. Miners ledet hele kampen gjennom, men var bare et poeng foran sent i tredje periode før den råsterke siste perioden. Her ble kampen avgjort av en 15-0 run og vi håper å fortsette der vi slapp når vi kommer til Bergen på lørdag. 

 

Første motstander ut i Bergen er Gimle. Gimle ligger sammen med søndagens motstander, Fyllingen, på toppen av tabellen med 7 av 7 mulige seire. Gimle har en sterk startfemmer med blant annet den lovende unggutten Sigurd Lorange, lokale Eivind Lamo og to gode importspillere i  Tony Tolovae og Milan Savic som alle har gjort sakene sine svært godt i begynnelsen av årets BLNO-sesong. Dette er godt coachet lag som trenes av tidligere landslagsspiller Audun Eskeland. 

 

Fyllingen har på sin side ligaens høyeste spillerstall med flere erfarne spillere fra både Norge og utlandet. De har solide norske spillere i Brede Ellingsen og Karl Otabor, samt en av Norges absolutt beste forwarder i Magne Fivelstad som er kjent som en fysisk tøff og robust spiller. Av importspillere har de amerikanske Evan Harris på 207 som dominerte for Nidaros i fjor med blant annet en 46 poengs kamp mot Miners i Trondheim, 213 høye Vilius Sumskis og hans fetter Marius Sumskis på 203 som begge kommer fra Litauen. 

 

Det blir med andre ord en spennende helg i Bergen hvor gruvearbeiderne fra Kongsberg håper å komme hjem til Sølvberget med full pott på søndag. Kampene streames live med kommentator gjennom NBBF sitt samarbeid med Amedia på www.norgessporten.no og kan ses med abonnement fra din lokalavis, Laagendalsposten.