Foto: Ole John Hostvedt

 

Torsdagens kamp mot Bærum var av mange forventet å bli et skikkelig toppoppgjør. Bærum har storspilt den siste tiden og er blant annet et av få lag som har slått serietoer Gimle, noe Miners enda ikke har klart denne sesongen. Dessverre for Bærum var deres nysignering, Mike Zeno, ute med sykdom denne kampen. Landslagsspiller Alex Dakin er ute med skade på ubestemt tid. Utenom Zeno og Dakin stilte Bærum mannssterke, og er fortsatt et lag med mange våpen. Dette fikk også Miners kjenne på før pause. Anført av trioen Torgrim Sommerfeldt, Joshua Hart og Stian Emil Berg gikk Bærum til pause med ledelse ved stillingen 38-37. Etter en tordentale fra trenerduo Lars Gunnar Sønsteby og Stein Erik Rotegård skjerpet sølvguttene seg betraktelig i tredje periode. Her, som i forrige møte mellom de to lagene, stakk Miners ifra og hadde opparbeidet seg en solid ledelse inn i siste del av kampen. Petar Kutlesic herjet under kurvene og var toneangivende for at Miners kom tilbake i ledelsen. Han endte på 22 poeng i denne kampen. Også Robert Hubbs steppet opp når det gjaldt som mest, og Miners kunne juble over 85-76 seier over et Bærum lag som fort kan bli en skummel motstander når alle er skadefri. 

 

På lørdag var igjen duket for ny hjemmekamp, denne gangen mot Tromsø Storm. Tromsø hadde også fått en uheldig skade på nøkkelspillere Keon Lawrence, som er ute med en brukket finger. Man fikk derfor se et Tromsø lag med en stor lineup som ga Miners trøbbel i begynnelsen av kampen. 2.12 cm høye Stephen Mayes og 2.03 cm høye Cameron Gregory var konstante trusler mot Miners forsvaret i første halvdel av kampen. Etter noen taktiske endringer i pausen så man et langt mer aggresivt Miners lag i andre halvdel av kampen. Spesielt Chris Ebou-Ndow hadde en strålende kamp offensivt og noterte seg for egen sesongbeste med 35 poeng, og 5/9 trepoengstreff. Robert Hubbs endte på 25 og flere andre spillere bidro med godt samspill og presise avslutninger. Hubbs hadde blant annet flere heftige dunker i løpet av kampen, noe publikum satte stor pris på. Utover dette var det en noe mer rotete kamp enn de foregående, og trener Lars Gunnar Sønsteby var ikke helt fornøyd med spillet, tross seier. Noen enkle turnovere ble begått, men vi lærer fra de, tar med oss nok en seier og bygger videre på de gode prestasjonene til neste kamp. 

 

Nå ser vi frem mot neste hjemmekamp mot Nidaros Jets på lørdag 2. februar. Her vil det bli gjensyn med hele fire Kongsberg gutter som spiller og studerer i Trondheim. 

Kampstart er kl 1700. Go Miners!