Det ble en jevn affære da Frøya var på besøk i Kongsberghallen i helgen. Etter å ha vært ned med 8 poeng med få minutter igjen av 4.periode kriget Miners seg tilbake i kampen. Med 4 sekunder igjen av ordinær spilletid sendte Petar Kutlesic Miners til ekstraomgang med en av to straffetreff. Her fortsatte Miners med momentumet fra opphentingen og vant tilslutt 98-94. Robert Hubbs var igjen sentral og spilte en stor rolle i Miners sin opphenting i sluttminuttene av kampen.

 

For Frøya var spesielt Ognjen Nisavic vanskelig å stoppe. Han hadde mange gode driver mot kurven med fine avslutninger som ofte resulterte i poeng. Miners fikk bedre kontroll på Nisavic mot slutten av kampen, men da steppet både Junior Lomomba og Arne Ingebritsen opp for Frøya med god skyting fra distanse. I forsvar var amerikaneren Austin Williams med sine 203 cm stor for bergenserne, blant annet med flere blokker i sluttminuttene av kampen som kunne vært avgjørende. 

 

Med to sentrale spillere i Juan Ferrales og Aly Hudgins utvist i ekstraomgangen fikk Miners heldigvis gode enkeltprestasjoner, spesielt fra nevnte Robert Hubbs og Chris-Ebou Ndow i den avgjørende perioden av kampen. Selv om Frøya viste gode takter og styrke offensivt var det ingen stor forsvarskamp av Miners som lag. Det positive var at forsvaret til hjemmelaget ble betydelig mye bedre når det gjaldt som mest, noe gutta skal ta med seg videre og jobbe for å bli mer konsekvente med.

 

Det kommer nok til å være et heltent Frøya lag som kommer tilbake til Kongsberghallen allerede 3. november, da de to lagene møtes igjen til neste hjemmekamp i Kongsberg.

 

Nå ser vi frem mot en god treningsuke før det bærer til Nordens Paris og en tøff bortekamp mot et forsterket Tromsø Storm søndag 21. oktober.

 

Poengscorere for Kongsberg: Chris-Ebou Ndow 28, Robert Hubbs 22, Petar Kutlesic 14, Juan Ferrales 13, Aly Hudgins 12, Nicolai Østbye 6, Max Richardson 2, Matias Save 1