(Foto: Torgrim Bakke)

 

Kongsberg Miners, årets seriemester, gikk til dyst mot Centrum Tigers, regjerende Norgesmester, i Kongsberghallen i den første kampen i semifinaleserien som spilles best-av-tre. Alt var duket for en spennende og jevn kamp, men slik ble det ikke.

 

Kampen åpnet beste for bortelaget, som kommer fra en 2-0 seier i kvartfinalen over Frøya. Anført av Torgrim Sommerfeldt og Aksel Bolin var det Tigers som ledet an i første periode. I andre periode kom Miners tøffere tilbake; mye takket være godt forsvarspill. I angrep fikk Solomon Rolls-Tyson vist seg frem i angrep med noen flotte skudd og pasninger. Til pause var stillingen 39-37 i favør Kongsberg.

 

Men, i andre halvdel var det klasseforskjell på lagene. Centrum tok total kontroll over kampen. De var aggresive og dyktige i angrep og på returene. Miners på sin side fikk ikke ting til å stemme i sitt offensive spill og hadde hendene fulle med å stoppe Tigers i eget forsvar. I tredje periode scorte Miners kun 9 poeng, mot Tigers sine 24. Fjerdperioden var neste like ujevn og gjestene kunne innkassere en velfortjent seier med resultatet 86-60.

 

Kamp 2 i semifinalen spilles førstkommende lørdag 25.mars kl 16:00 i Vulkanhallen. Rammebetingelsene for Miners er enkle; ved tap så er sesongen over og ved seier vil det spilles en avgjørende tredje semifinale neste tirsdag i Kongsberg.

 

Go Miners!