Det var aldri noen tvil hvor seieren skulle ende i lørdagens kamp mot Centrum Tigers i Vulkanhallen i Oslo. Tigers var oppe i en tidlig 5-2 ledelse etter fem raske poeng av Sander Rivø Aslesen, og holdt godt følge til samme Aslesen satte inn sitt 12. poeng og reduserte til 20-23 med drøye minuttet igjen av første periode. Seks raske poeng fordelt på kaptein Nico Østbye, Juan Ferrales av Chris-Ebou Ndow sørget for Miners-ledelse 20-29 i det de første ti minuttene var unnagjort. 

 

I andre periode var det klart for Robert Hubbs III show. I løpet av 44 sekunder satte han inn tre 3-poengere, en dunk og ett 2-poengs skudd fra toppen av straffefeltet. I løpet av 1 minutt og 50 sekunder endret han nærmest på egenhånd kampbildet, og stillingen gikk fra 30-40 til 32-53! Til pause sto det 37-56 på tavla i Vulkanhallen.
– Det føltes godt! Tre så raske 3-poengere kan jeg ikke huske å ha scoret før, iallfall ikke uten at noen andre scorer i mellomtiden. Men vi hadde veldig flyt i angrepsspillet og lagkameratene spilte meg opp, sa den tidligere Tennessee-stjernen til Norges basketballforbunds journalist.

 

Robert Hubbs III hadde en strålende 2. periode for Miners, og hadde 17 poeng til pause.                                  Foto: Ole-John Hostvedt/Laagendalsposten.

 

I tredjeperiode var det Nico Østbye som satt de første poengene med sin første av to 3-poengere denne perioden. På motsatt banehalvdel var tidligere Kongsberg-spiller Miilah Kombat svært toneangivende med sine 16 poeng i kampen, og viste at han kommer til å bli viktig for Tigers denne sesongen. Kombat scoret de første seks poengene for Tigers i tredjeperiode, men dette hjalp lite når Miners scoret 21 poeng før Tigers fikk sine neste poeng i protokollen. Nico Østbye hadde en strålende kamp med sine 20 poeng, og ble med dette kampens toppscorer. Østbye drivet, dunket og satt skudd fra distanse i sin første BLNO-kamp denne sesongen.

I tredje- og fjerdeperiode viste også Kongsberg-gutten Anders Lunde Engen at han vil være en viktig back-up point guard for Juan Ferrales denne sesongen. Engen var trygg med ballen og satt to 3-poengere, én 2-poenger og ett straffeskudd. 
Det ble en langt roligere fjerdeperiode enn de foregående periodene, og resultatet ble til slutt 98-62 i favør Miners. Chris-Ebou Ndow hadde på nytt en strålende kamp med 19 poeng. Gledelig var det også at Erik Borg fikk sine første BLNO-minutter på sin 17-års dag. 205 høye Borg flyttet før denne sesongen til Kongsberg og går til daglig på Miners Akademiet, som er et samarbeid mellom Kongsberg Miners og Kongsberg Videregående Skole.

 

Anders Engen leverte solid i sine minutter på gulvet i Vulkanhallen

 

For første gang akslet Øivind Lundestad Centrum-drakten mot sin gamle klubb. Lundestad hadde en strålende kamp mot Gimle sist helg med 26 poeng, men fikk det ikke til å stemme i kampen mot Miners. Det ble til slutt kun 5 poeng på Lundestad, som var klar på hva som skilte lagene denne kampen:
– Den store forskjellen på lagene var Kongsberg sine atletiske spillere som gjorde det veldig vanskelig for oss i angrep. Våre feilmarginer var veldig små mot et såpass godt lag og så fort vi ikke klarte å være gode på alle små detaljer gjennom kampen. Vi hadde problemer med å få gode skudd, og det leder til at Miners får overgangsmuligheter hvor de er veldige dyktige.

 

Laagendalsposten var selvfølgelig på plass for å dekke kampen, og bilder kan sees ved å følge denne lenken.

 

Kampens poengscorere var some følger:
Centrum Tigers: Miilah Kombat 16, Sander Aslesen 12, Magnus Midtvedt 11, Anders Stien 8, Øivind Lundestad 5, Jules Akvama 4, Nick Kervens 4, Mats Selboe 2.

Kongsberg Miners: Nicolai Østbye 20, Chris-Ebou Ndow 19, Robert Hubbs III 18, Petar Kutlesic 10, Anders Lunde Engen 8, Juan Ferrales 8, Aly Hudgins 6, Herman L. Nordeide 3, Max Richardson 3, Matias Save 2, William Hay 1.