Hovedtrener Baard Stoller informerte klubben søndag kveld om avgjørelsen om å forlate jobben som hovedtrener for Kongsberg Miners. Åtte år etter sin første sesong med Miners, avsluttet Stoller sin tid med Kongsberg med NM-gull og kongepokal. Han har gjennom sin tid med klubben også jobbet med utvikling av yngre spillere, med høydepunkt som U19 NM-bronse på hjemmebane i 2015. Stoller er en av de mest meritterte trenerne i norsk baskets historie.

 

Kongsberg Miners takker for samarbeidet og ønsker Baard lykke til videre.

 

Jeg er svært takknemlig for muligheten til å jobbe med Kongsberg Miners i åtte sesonger og har trivdes i klubbmiljøet. Det har vært en spennende reise fra 1.divisjon og til årets NM-gull i BLNO. Nå har Miners blitt et lokomotiv i norsk basket og mye ligger til rette for å ha denne posisjonen i tiden fremover. Etter 30 år med basket som hovedfokus, føles det nå riktig for min egen del å ta et steg tilbake.”

– Baard Stoller, avtroppende hovedtrener Kongsberg Miners

 

Vi har full forståelse for Baard sitt valg og takker han for sin innsats hos Kongsberg Miners. Han har vært en sentral brikke i Miners sin reise til toppen av norsk basket. Hans kompetanse og erfaring har løftet klubbens sportslige satsing i løpet av sin tid her. Vi er svært glade for at Baard fikk med seg et NM-gull i sin siste sesong med klubben og ønsker han lykke til videre.”

– Øivind Lundestad, daglig leder Kongsberg Miners

 

Kongsberg Miners har allerede startet jakten på ny hovedtrener.