Foto: Torgrim Gotland Bakke

 

Kongsberg Miners spilte to kamper forrige uke, en hjemme og en borte i Trondheim. Kampen mot Bærum som var forventet å bli den tøffeste av de to endte med en klar seier, mens Nidaros ga Miners mer motstand enn forventet. 

 

Med både Juan Ferrales og Aly Hudgins fortsatt ute med skader var Bærum et lag mange trodde kunne by Miners på kamp. Slik ble det ikke da Miners spilte en strålende kamp kollektivt, med blant annet sesongbeste fra Kongsberg-gutten Matias Save. Matias startet nemlig kampen med hjemmelagets to første scoringer og ga de en 5-0 ledelse. Etter første periode stod det 21-10 til Miners. Bærum hadde en god andre periode som de vant 26-20, men etter det stoppet det opp for bortelaget. Hjemmelaget startet nemlig den tredje perioden med et 19-1 run som Bærum aldri klarte å komme tilbake fra og måtte se seg slått 67-90. Matias Save endte opp som kampens toppscorer på 29 poeng med 7 / 13 trepoengere og Chris-Ebou Ndow registrerte nok en double-double med 22 poeng, hele 15 returer og en fantastisk forsvarsjobb. 

 

Lørdagens kamp mot det antatt svakere laget Nidaros ble en jevnere affære. Her fikk Miners-gutta virkelig testet seg mot et Nidaros lag som kom ut med full tenning. Spesielt Kongsberg-gutten Mihajlo Krivokapic skapte hodebry for Miners i starten av kampen. Han hadde notert seg for 13 poeng etter den første perioden og endte på 19 poeng totalt. Hjemmelaget fra Trondheim fortsatte å imponere i andre periode og ledet på et tidspunkt 38-30. Men med to og et halvt minutt igjen før hovedpausen startet Miners opphentingen og scoret de neste 13 poengene i kampen: En straffe fra Chris-Ebou, to poeng fra Robert Hubbs og de 10 siste poengene fra Nico Østbye helt ubesvart. Dette skaffet Miners en 47-44 ledelse til pause. Nidaros kom sterkt tilbake i 3. periode, men måtte se seg slått da Robert Hubbs tok over kampen i den siste perioden og scoret 12 av sine totalt 29 poeng. Kampen endte 90-94 i favør Miners. Gledelig for Miners var også at Aly Hudgins var tilbake fra skade.

 

Nå venter to hjemmekamper på henholdsvis torsdag og lørdag. Først ut er Centrum Tigers og Øivind Lundestad, før serieleder Gimle kommer på besøk på lørdag.

 

Go Miners!