Foto: Togrim Gotland Bakke

 

Årets første BLNO kamp ble en god start på 2019 for Kongsberg Miners. Nidaros Jets klarte aldri å true Miners i en kamp hvor gjestene fra Kongsberg tok tidlig kontroll over oppgjøret lørdag ettermiddag. Miners ledet 30-21 etter første periode og holdt vertene fra Trondheim på avstand resten av kampen. Nidaros kuttet ledelsen til under ti poeng i tredje periode, men klarte aldri å komme nære nok til at Miners var truet. I forsøket på opphentingen fra Nidaros var spesielt Tyler Wimbish og Stefan Zivkovic gode for hjemmelaget. Kongsberggutten Brage Sørensen puttet 5 poeng mot gamleklubben. Nidaros hadde også en ny importspiller på benken, som vil være klar når de møter Miners igjen i Kongsberghallen i februar. Dette er en spiller som har spilt på toppnivå på college i USA, og nok er klar for å gi Miners mer hodebry neste gang de to lagene møtes.  

 

For Miners var det en god laginnsats, spesielt offensivt. Hele fem spillere markerte seg med over 10 poeng i denne kampen, og ekstra gledelig var det at Juan Ferrales var tilbake og i form etter skadeavbrekk. Han puttet 19 poeng i denne kampen og styrte laget godt fra point guard rollen. Toppscorer for Miners i denne kampen ble Robert Hubbs med 23 poeng. Miners vant returstatistikken 41-33 og assiststatistikken 22-13, noe som tyder på god ballfordeling i store deler av kampen. Det lugget til tider noe i forsvar, men alt i alt en god gjennomføring i den første kampen etter juleferien. 

 

Etter Gimles tap mot Tromsø tar nå Miners over tabelltoppen som serieleder med et tap mindre enn Gimle. Dette lover godt for andre halvdel av sesongen da Gimle er det eneste laget som har beseiret Miners så langt denne sesongen.

 

Neste kamp for Miners er borte mot Asker 16. januar, før det er duket for årets første hjemmekamp mot Fyllingen 19. januar. 

 

Go Miners!