Fra neste sesong blir den norske BLNO-ligaen i basketball sendt på TV 2s plattformer.

Saken er først omtalt av TV2 og utdraget under er hentet fra Journalisten

Norges Basketballforbund er inne i sin tredje sesong i en avtale med Amedia som mediepartner. De fortsetter samarbeidet fram til TV 2 går inn i rollen.

«Mer synlig og en fot innenfor lineært TV»

– Dette er et stort skritt for å få norsk basket dit verdens desidert største innendørsidrett fortjener å være på det norske idrettskartet. Nå blir vi mer synlig og får en fot innenfor lineært TV, sier president Jan Hendrik Parmann i basketballforbundet i en uttalelse lagt ut på TV 2s nettsider.

For Kongsberg Miners betyr TV2 avtalen en økt nasjonal synlighet og en mulighet til å vise Miners produktet nasjonalt. Forrige gang kamper ble vist live på TV så medførte det enda flere på tribunen og det håper vi denne gangen også. Konkurransen vil bli tøffere og Miners trenger lokalpatriotismen i ryggen, slik at nye Kongepokaler vinnes fremover, sier trener Stein Erik Rotegård.

Les også: Akari utvider samarbeidet med Miners, nå skal klubben bli enda mer synlig, i hele bredden, i hele byen;)

Den nye rettighetsavtalen gjelder fra 2021/22-sesongen og varer i seks år. I tillegg er det en opsjon på ytterligere fire år.

Samtlige BLNO-kamper vil bli strømmet på TV 2 Sumo, og minst åtte utvalgte oppgjør per sesong vil bli sendt på TV 2 Sportskanalen. Landskamper er også inkludert i avtalen.