– et samarbeid mellom Kongsberg Miners og Kongsberg videregående skole

 

Miners-akademiet er et tilbud deg som skal ta videregående utdanning og samtidig ønsker å satse på basketball. Faget er et samarbeid mellom idrettslinja på Kongsberg videregående skole og Kongsberg Miners, og opplegget er optimalisert slik at du skal kunne oppnå dine mål både på og utenfor banen.

 

Som elev ved Miners-akademiet vil du få basketball inn i timeplanen, og i samarbeidet mellom klubb og skole tilpasses din hverdag slik at du kan få mest mulig ut av dine treningsøkter, samtidig som forholdene ligger til rette for å prestere på skolen. For å kunne være en del av Akademiet må du få inntak på idrettslinja på Kongsberg videregående skole.

 

Går du på Miners-akademiet er du tilknyttet et av Norges sterkeste basketmiljø og distriktets kompetansesenter innen basketball. Akademiet er tett knyttet opp til aktiviteten som skjer på aldersbestemte og evt. BLNO-lag. Kommer du inn på Miners-akademiet er du en del av Kongsberg Miners og du blir en del av vår basketfamilie. 


Faget Toppidrett Basket

 

For å kunne velge Toppidrett Basket som fag må du gå på idrettslinja ved Kongsberg videregående skole. Går du denne linja kan du få faget Toppidrett Basket inn i timeplanen din. Dette er et fag med 5 timer pr uke.   


Formålet med faget Toppidrett Basket

 

“Unge idrettsutøvere som ønsker å satse på målrettet og systematisk trening innen konkurranseidrett, skal gis muligheter til det. Gjennom programfaget toppidrett skal ungdom få muligheter til å kombinere videregående opplæring med idrett på høyt prestasjonsnivå, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.” 


Hovedområder i Toppidrett Basket

 

Treningsplanlegging 

Hovedområdet omfatter forhold som er viktige i treningsplanlegging på kort og lang sikt, og produksjon av egne treningsplaner ut fra spesialidrettens krav til planlegging. Treningsplanlegging omfatter også regelverk i spesialidretten, og hvilke holdninger og krav til atferd og livsstil som forventes av en toppidrettsutøver.  

 

Basistrening 
Hovedområdet omfatter variert trening av egenskaper som er viktige for prestasjonsutvikling og forebygging av skader i spesialidretten.  

 

Ferdighetsutvikling 
Hovedområdet omfatter systematisk og målrettet trening av ferdigheter som er sentrale for prestasjonsutvikling i spesialidretten.