– et samarbeid mellom Kongsberg Miners og Kongsberg Videregående Skole

 

Akademiet er et tilbud till alle basketspillere som ønsker å satse på basketball. Her kan du kombinere trening med videregående skolegang. Opplegget er optimalisert slik at du skal kunne oppnå dine mål både på og av banen. Som elev ved Akademiet vil du få basketball inn i timeplanen, og i samarbeidet mellom klubb og skole tilpasses din hverdag slik at du kan få mest mulig ut av dine treningsøkter, samtidig som forholdene ligger til rette for å prestere på skolen.

 

For å kunne være en del av Akademiet må du få inntak på Kongsberg Videregående Skole på en av to følgende studieretninger:

 

  • Studiespesialisering

  • Idrettslinja

 

Ved å være en del av Miners Akademiet er du tilknyttet et av Norges sterkeste basketmiljø og distrikets kompetansesenter innen basketball. Akademiet er tett knyttet opp til aktiviteten som skjer på aldersbestemte og evt. BLNO-lag. Kommer du inn på Akademiet er du en del av Miners og du blir en del av vår basketfamilie. 

 

Som elev ved Miners Akademiet får du et skreddersydd tilbud gjennom et samarbeid mellom basketklubben Kongsberg Miners og Kongsberg Videregående Skole. Kongsberg Miners er distrikets ledende basketballklubb og har et ligalag i BLNO, et rekruttlag i 1M Region Øst, samt aldersbestemte lag, derav et U19-lag hvor elevene ved Akademiet kan spille. 

 

På Kongsberg VGS så får elevene gjennom programfaget Toppidrett Basket to ferdighetsøkter inn i timeplanen pr uke. Annenhver uke får elevene en rehabøkt hvor vi jobber med grunnleggende fysisk trening for å forebygge mot skader. Samtidig har spillerne ved Akademiet to fysiske økter per uke utenfor timeplanen.

 

All aktivitet samkjøres og planlegges nøye slik at spilleren ikke skal trene for mye.  

 

I løpet av sesongen 2017/2018 planlegger Miners Akademiet å arrangere kamper mot østlandets andre ledende basketlinjer på NTG og Asker. Kongsberg Miners er kjent som en av Norges ledende kamparrangører og Akademiet vil nyte godt av dette på sine hjemmekamper.