– et samarbeid mellom Kongsberg Miners og Kongsberg Videregående Skole

 

Akademiet er et tilbud till alle basketspillere som ønsker å satse på basketball. Her kan du kombinere trening med videregående skolegang. Opplegget er optimalisert slik at du skal kunne oppnå dine mål både på og av banen. Som elev ved Akademiet vil du få basketball inn i timeplanen, og i samarbeidet mellom klubb og skole tilpasses din hverdag slik at du kan få mest mulig ut av dine treningsøkter, samtidig som forholdene ligger til rette for å prestere på skolen.

 

For å kunne være en del av Akademiet må du få inntak på Kongsberg Videregående Skole på en av to følgende studieretninger:

 

  • Studiespesialisering

  • Idrettslinja

 

Ved å være en del av Miners Akademiet er du tilknyttet et av Norges sterkeste basketmiljø og distrikets kompetansesenter innen basketball. Akademiet er tett knyttet opp til aktiviteten som skjer på aldersbestemte og evt. BLNO-lag. Kommer du inn på Akademiet er du en del av Miners og du blir en del av vår basketfamilie. 

 

Som elev ved Miners Akademiet får du et skreddersydd tilbud gjennom et samarbeid mellom basketklubben Kongsberg Miners og Kongsberg Videregående Skole. Kongsberg Miners er distrikets ledende basketballklubb og har et ligalag i BLNO, et rekruttlag i 1M Region Øst, samt aldersbestemte lag, derav et U19-lag hvor elevene ved Akademiet kan spille. 

 

På Kongsberg VGS så får elevene fem timer med programfaget Toppidrett Basket inn i timeplanen pr uke. Disse timene fordeles mellom basketballtrening, fysisk trening og teori. 

 

All aktivitet samkjøres og planlegges nøye slik at spilleren ikke skal trene for mye.