(Foto: Ole John Hostvedt)

 

Miners hadde kniven på strupen i kamp 2, men klarte ikke å dra i land seieren etter en thriller av en sluttspillkamp. Centrum Tigers vant 86-84 etter ekstraomganger og avanserer til finalen hvor de møter Gimle. 

 

Kampen startet i høygir hvor begge lag kom ut med for å vinne. Centrum har vist at de har storformen inne og viste dette tidlig. Miners på sin side var ikke klar til å gi ved døra. Lagene byttet litt på ledelsen de første minuttene, men Centrum hadde en lite overtak ved slutten av 1.periode. I andre periode så klarte Tigers å jobbe seg sakte, men sikkert, til en luke på 8-12 poeng. TIl hovedpausen ledet hjemmelaget med åtte poeng.

 

For Kongsberg var scenen satt; de neste 20 minuttene måtte være gode for å kunne holde liv i finaledrømmen. Og bortelaget kriget seg tilbake i kampen, mye takket være aggresivt forsvar og godt angrepsspill fra Juan Ferrales, Øivind Lundestad og Tomislav Gabric. Det hele kokte ned til de siste 2 sekundene i kampen, hvor Miners lå under med tre poeng og hadde innkast fra sidelinjen. Ballen gikk inn til Lundestad som scorte en tre-poenger i det tiden gikk ut. Kampen gikk til ekstraomganger.

 

I forlengelsen var det imidlertidig Tigers som var best. Miners hadde muligheten til å ta føringen, men hadde ikke helt marginene på sin side i en tøff bortekamp. Centrum leverte to strålende semifinaler og fikk en fortjent plass i finalen – som spilles søndag 2.april i Bergen mot Gimle. Vi gratulerer Centrum (og Gimle) med finaleplass og ønsker de lykke til. 

 

Vi ønsker også å takke alle Miners fans, samarbeidspartnere, frivillige, og øvrige bidragsytere for deres innsats og støtte i BLNO-sesongen som har vært. Kongsberg Miners har hatt en fantastisk sesong og dere har alle en stor ære for vår suksess. Vi gleder oss stort til fortsettelsen. 

 

Go Miners!