(Foto: Torgrim Bakke)

(Tekst: Steffen Ellingsen)

 

Lørdag ettermiddag var det engelskmennene sin tur mot Miners. Etter et surt tap mot USA Select dagen før, var Miners sultne på seier. Og det viste Miners med å ta kontroll på kampen relativt fort, selv om det var en poengsvak start på kampen. Med stillingen 7-1 etter 5 minutter våknet begge lag, og kampen var godt i gang. Leicester tok innpå Miners mot slutten av perioden, men Miners holdt ledelsen 23-15 til første pause.

 

Miners fortsatte føringen og hadde en 11 poengs ledelse en lang tid i 2. periode. De hadde fått satt seg opp et sterkt forsvar og fikk mange defensive stopp, som gjorde at Miners økte ledelsen enda mer. Men igjen fikk Leicester i gang angrepet mot slutten av perioden, og reduserte ledelsen til Miners med kun 4 poeng. Men etter hovedtrener for Miners, Baard Stoller, fikk snakket med guttene i en time-out, fikk Miners fort kontroll på engelskmennene igjen og fikk tilbake den tosifrede ledelsen. Lagene gikk i garderoben med stillingen 64-57 til Miners.

 

De første minuttene i 3.periode var en intens krig om ballen for begge lag. Ballen var ofte løs, og begge lag kjempet intenst om å få tak i ballen. Selv om Miners hadde en sterk ledelse, mistet ikke Leicester motivasjonen. Energien til engelskmennene gjorde at de var like bak Miners. Perioden endte med 64-57.

 

Den engelske energien fortsatte i 4.periode, og Miners gjorde alt de kunne for å holde ledelsen. Etter hvert ble det en trepoengs konkurranse, hvor begge lag svarte hverandre med hver sin trepoenger. Energien fra hjemmefansen kom også frem. Leicester fortsatte å krype seg nærmere Miners, men de unge skarpskytterene fra Miners hjalp til med å holde ledelsen oppe. Slutten av kampen ble ekstremt spennende når stillingen sto 83-80 til Miners når det var kun 15 sekunder igjen. Leicester gjorde det de kunne for å få ballen tilbake, men endte opp med å gi Miners en gratis sjanse ved straffelinjen og stillingen ble 85-80. Leicester ble feilet i det hornet blåste, så de fikk mulighet til å få 2 ekstra trøstepoeng. Dessverre bommet de begge, og Miners vant med kun 5 poeng etter en nervepinende avslutning på kampen.