(Foto: Torgrim Bakke)

 

Asker Aliens har vært suverene i årets BLNO-grunnserie. Og når serielederen kom på besøk til Kongsberg håpet Miners på sjansen til å gi Aliens sitt første tap for sesongen. Men, slik ble det ikke.

 

Det var møtt opp mye folk i Kongsberghallen lørdag for å bevitne toppoppgjøret i BLNO. Det var to motiverte lag som entret parketten – begge med hver sitt å spille for. Asker kan bli historiske når de jobber seg mot en hel sesong uten et eneste tap, mens Miners vil sikre 2.plassen i grunnserien. Fra start viste Asker virkelig frem hva som gjør at de ligger øverst på tabellen. De tok øyeblikkelig grep om kampen, takket være presis skyting fra Torgrim Sommerfeldt som viste høy klasse. Med to tøffe 3-poengere hadde Asker satt standarden i kampen og tok en klar ledelse etter 1.periode.

 

Miners måtte jobbe seg tilbake i kampen og reduserte ledelsen etter 2.periode, noe som gjorde at hjemmepublikumet øynet muligheten i andre halvdel av kampen – hvor det ble særdeles emosjonelt. Kongsberg ville så mye, men fikk det ikke alltid til. Når det avgjørende skuddet som skulle ta de helt inntil Asker kom, så ble det desverre bom. Frustrasjonen bygget som opp og feilene begynte å bygge seg opp. Asker takket for det med god straffeskyting. 

 

For Kongsberg hadde Fred Thomas kanskje sin beste kamp hittil. Thomas, mest kjent for sine enorme defensive ferdigheter, viste veldig gode takter offensivt og endte på hele 31 poeng og ble kampen toppscorer.

 

Neste kamper for Kongsberg Miners er borte i Bergen helgen 20.- 21. januar. Motstandere her er Gimle og Fyllingen. Neste hjemmekamp er lørdag 27.1 mot Frøya.

 

Go Miners!