(Foto: Ole John Hostvedt)

 

Kongsberg Miners var klare for å ta revansje for et bortetap tidlig i sesongen når Tromsø Storm gjestet Kongsberghallen lørdag kveld. 

 

Tromsø Storm har hatt noe tøffe, men imponerende siste sesonger i BLNO. På grunn av krevende økonomiske rammer har laget måtte belage seg på unge og lokale spillere. De har imponert med sin hensynsløse arbeidsinnsats og vinnervilje – og har fått mye ut av laget sitt. Siden sist lagene møttes har Storm mistet sin nøkkelspiller Hani Issalhi til utlandsspill, men har fått inn erstatteren Shawntez Patterson.

 

Men denne lørdagen i Kongsberghallen var det ingen tvil om hvem som var best. Fra første spillesekund var Miners det førende laget. Etter åtte minutter ledet hjemmelaget 22-2 anført av en veldig god Nicolai Østbye og en solid Henry McCarthy. Den første perioden satte standarden for kampen, og Storm klarte aldri å komme tilbake etter en tøff start. Brian Voelkel, Mikal Gjerde, Juan Ferrales og Fred Thomas viste seg alle frem for hjemmepublikummet – som også fikk se mye av unggutten William Hay, samt at Herman Nordeide fikk minutter. 

 

Det ble en overbevisende seier for Miners, som allerede på tirsdag reiser til Bærum for en ny viktig bortekamp mot et Bærum Basket-lag som kommer fra sterke prestasjoner i Bergen. Denne kampen spilles i Nadderudhallen tirsdag 21.november. 

 

Vi vil også nevne at Tromsø Storm har mottatt årets julegave fra Trond Mohn. Den gavmilde bergenseren donerte kr 1 000 000 til klubben tidligere denne uken. Kongsberg Miners sender sine gratulasjoner nordover. Det er godt fortjent med tanke på måten de har jobbet de siste årene og vi ønsker de lykke til videre – og gleder oss stort over at toppbasketen lever videre i nord!