(Foto: Ole John Hostvedt)

 

Romjulskampen har blitt en aldri så liten tradisjon for Kongsberg Miners. Midt i mellom slagene ved jul og nyttår, samles vi til basketfest i Kongsberghallen. Denne gang var motstander Bærum Basket.

 

Miners og Bærum har møttes to ganger tidligere i år; med Miners seier i begge kampene. Sist lagene møttes i Nadderudhallen ble det en jevnspilt affære hvor Kongsberg snek seg forbi i siste periode. Siden den gang har Bærum forsterket laget med både importspiller Vince Garrett og flere norske kvalitetsspillere i Aly Hudgins og Alex Dakin.

 

Kampen startet noe nervøst fra begge lag. Etter halvspilt 1.periode stod det 6-6 og lagene hadde vanskeligheter med å konvertere gode skudd til poeng. Selvom spilte løste seg noe opp utover, var stillingen til halvtid “kun” 36-36 mellom to av av BLNOs beste offensive lag. Det var tydelig at dette ville bli en hardspilt affære. 

 

Utover i 3.periode begynte Bærum Basket å slite med feilproblemer på nøkkelspillere gjennom kampen, noe som så ut til å dra ned rytmen i deres spill. Allikevel klarte et velspillende bortelag å holde ledelsen lenge. Det var først i 4.periode hvor det begynte å løsne seg for Miners. Til publikums store glede så var Kongsberg mer gjenkjennelige med sitt raske og skuddsterke spill. 3-poengere fra Brian Voelkel, Fred Thomas, Juan Ferrales og Mikal Gjerde gjorde at hjemmelaget til slutt fikk overtaket i kampen. 

 

Sluttresultatet ble 88 – 81. Nå ser Kongsberg Miners frem til toppoppgjør mot BLNOs ubestridte serieleder Asker Aliens – kan Miners gi Aliens sesongens først tap? Sist lagene møttes i Leikvollhallen i Asker ble det ett 1-poengstap for Kongsberg.

 

Go Miners!