(Tekst: Steffen Ellingsen)

 

Kongsberg Miners inviterer til helgefest i Kongsberg- og Idrettshallen. For tredje gang på rad har klubben vært arrangører for turneringen like før sesongstart. Helgen 15-17. september braker det løs med basketballkamper, hvor et nytt og yngre Kongsberg Miners lag får vise seg frem for hjemme fansen.

 

Miners får en rekke tøffe utfordringer gjennom helgen. De får besøk av blant annet Leicester Riders, som har vunnet den britiske basketligaen 3 ganger de siste 5 årene, og som tok turen til Kongsberg på Invitational 2016 hvor de tok en jevn 5 poeng seier mot Miners. Engelskmennene stiller med noen av ligaspillerene, men kommer også med noen av fremtidige topp spillere fra universitetet like i nærheten av Leicester.

 

For 3 år på rad kommer USA Select, som er et reiselag fra Amerika med en tropp av tidligere college basketballspillere som er ute etter internasjonal kontrakt. Noen av spillerene har også spilt i «NCAA» som er toppdivisjonen innen alt av college idrett, så dette laget byr på tøff basketball spill og et show på banen. For første gang stiller de i år med 2 lag som skal vise seg frem, så man har masse muligheter til å se en ordentlig hard basketballkamp!

 

I tillegg tar også rivalene til Kongsberg Miners, Asker Aliens, turen til Miners Invitational. De siste sesongene har de gitt Kongsberg en hard utfordring på både hjemme- og bortebane, men i år har Asker Aliens oppgradert laget sitt ved å hente inn en rekke spillere nasjonalt, og hentet inn unge talenter fra juniorlaget deres, i et håp om å ta seieren hjem til Asker den kommende sesongen.

 

Sist men ikke minst kommer Miners sine gamle venner fra Bergen, Frøya Basket, til byen for å varme opp til sesongstart av BLNO. De har i en rekke år hatt vennskapskamper med Miners før sesongen, og det er ikke noe annerledes i år. Frøya stiller også sterkt med både nye og gamle fjes som er klare for en beinhard sesong og tøffe utfordringer på Miners Invitational.

 

Kampoppsettet er som følger:

 

FREDAG 15/9

 

19:30 (Kongsberghallen) Kongsberg Miners vs USA Select 1

19:30 (Idrettshallen) Leicester Riders vs Asker Aliens

 

LØRDAG 16/9

 

11:00 (Kongsberghallen) USA Select 2 vs Asker Aliens

11:00 (Idrettshallen) USA Select 1 vs Frøya

15:00 (Kongsberghallen) Kongsberg Miners vs Leicester Riders

15:00 (Idrettshallen) USA Select 2 vs Frøya

 

SØNDAG 17/9

 

12:00 (Kongsberghallen) Leicester Riders vs Frøya

14:00 (Kongsberghallen) USA Select 1 vs Asker Aliens

17:00 (Kongsberghallen) Kongsberg Miners vs USA Select 2

 

 

Billetter og helgepass selges på buyticket.no/miners. De som har kjøpt sesongkort kan bruke disse til inngang til alle kamper. (NB! Det selges kun billetter til Miners sine kamper)