(Foto: Torgrim Bakke)

(Tekst: Steffen Ellingsen)

 

Fredag kveld ble Miners Invitational 2017 offisielt startet med en energifull kamp i Kongsberghallen. Kongsberg Miners skulle møte den ene laget til USA Select, og man kunne tydelig se to helt forskjellige typer basketball. Et intensivt USA som gjorde alt for å få tak i ballen, mot et smart Miners lag som gjorde alt for å holde på ballen. USA fikk fort kontroll på kampen. Mot et sterkt og intens USA press, slet Miners-guttene offensivt. Amerikaneren kom seg tidlig opp til en 10 poengs ledelse og holdt den en god stund.

 

Det var ikke før i 2.periode Miners fant en måte å spille av det amerikanske presset. Miners svarte tilbake med et systematisk angrepsspill og tok ledelsen uti perioden. De klarte å holde amerikanerne i sjakk helt til pause, og Miners klarte å gå inn i garderoben med 2 poengs ledelse. 43-41

 

I 3. periode slet begge lag med å dra fra med en ledelse. Begge lag svarte hverandre med poeng etter poeng. Det var i denne perioden den unge 17 åringen fra Miners, Tobias Rotegård, fikk vist frem hva han kan. Kampens toppscorer med 23 poeng gav en klar beskjed til USA at han har mye å by på, og fikk Miners opp i en 7 poengs ledelse til 4. periode.

 

Den intense kampen fortsatte for fullt i 4.periode. Begge lag hadde sine perioder hvor de ledet og hadde kontroll på motstanderen.  Mot slutt ble det noen nervepinende minutter hvor begge lag kjempet jevnt hele veien, men like før slutt fikk USA stoppet miners og endte opp med en 82-86 seier.

 

Stemningen på tribunen var på topp, en del Miners fans hadde tatt turen inn til Kongsberghallen for å se laget varme opp til sesongstart neste uke.