(Foto: Fredrik Solstad, VG)

 

 

Årets første hjemmekamp skulle vise seg å bli en godtbit av en match; med regjerende seriemester Kongsberg Miners mot forhåndsfavorittene til årets tittel, Asker Aliens. Begge lagene har blitt tippet som nr 2 og 1, henholdsvis. 

 

Kampen åpnet klart best for bortelaget Asker. Mens Miners hadde vanskeligheter med å score i starten av kampen, var Aliens tryggere i sitt spill. Selv om 1.periode var jevnspilt var det Asker som hadde taket på kampen og rytme i spillet sitt. Til halvtid hadde laget bygget opp en stor ledelse til stor glede for tilreisende Asker-fans. De viste seg frem som det sterkeste og mest erfarne laget å banen de først 20 minuttene – selv med nøkkelspiller Djo Yele ute med karantene. 

 

Etter hovedpausen, hvor KIF Kangaroos stilte opp med et spektakulært show, måtte det et comeback til fra hjemmelaget for å komme tilbake i kampen. Og det gjorde det. Miners puttet på det ene poenget etter det andre og hele ledelsen ble spist opp da Fred Thomas utlignet til 60-60. Asker tok timeout. På tross av hard kjemping fra hjemmelaget, viste Aliens rutine og teknikk da det kokte som mest. De klarte å styre unna Kongsberg-laget som ble tydelig preget av å ha brukt mye krefter på å innhente forspranget. Det hele ledet til at ligaens forhåndsfavoritter Asker tok en velfortjent seier i Kongsberghallen.

 

Neste kamp for Miners er borte mot Tromsø Storm 8.oktober.

 

Go Miners!