(Foto: Ole John Hostvedt)

 

Kongsberg Miners startet sesongen på best mulig måte; med to av to mulige seiere på bortebane under BLNOs åpningshelg i Bærum. 

 

Fredag kveld gikk årets første BLNO-kamp av stabelen da Centrum Tigers og Miners møttes til dyst.  Centrum er jo ikke et ukjent lag for Kongsberg, da det nettopp var de som sendte Miners sine Kongepokal-håp ut av sluttspillet sist høst. Siden den gang har Tigers mistet majoriteten av gull-laget sitt til Asker og må se en utfordrende sesong i møte. Kun Magnus Midtvedt er igjen fra spillerne som spilte i BLNO-finalen i våres. Kampen gikk for det meste som forventet, med et hardtarbeidende og ungt Centrum-lag som biter godt i fra seg i perioder. Men, Miners ble for sterke og rutinerte og tok til slutt hjem seieren 92-72.

 

På søndag var det duket for sesongens andre kamp, da Miners møtte nok en kjent rival i Gimle. Laget fra Bergen har mistet stortalentet Lars Espe til collegespill i USA, men beholder en sterk kjerne rundt sin stjernespiller Magne Fivelstad. Samtidig har de supplert med noen importspillere. Men, kun dager før seriestarten så mistet de sin nøkkelspiller Eivind Lamo til skade, samt at Ali Ouakkaha måtte på legevakten etter kun 10 minutters spill. Det ble derfor et redusert Gimle-lag som etterhvert måtte håndtere Kongsberg-maskineriet som til tider så lovende bra ut. Kampen svingte noe, men Miners var foran gjennom store deler av kampen og dro i land seieren 95-76.

 

Førstkommende torsdag er det klart for årets første hjemmekamp i Kongsberghallen da Kongsberg Miners tar i mot Asker Aliens kl 19:00.

 

Go Miners!